Makita heggenschaar

Op zoek naar een betrouwbare heggenschaar? Dan heb je aan een Makita heggenschaar het juiste gereedschap. Wij hebben de beste Makita heggenscharen voor je op een rij gezet.

Heggenschaar van Makita

Met een heggenschaar van Makita kun je rekenen op kwaliteit en gebruiksgemak. Het is daarom niet verrassend dat de heggenscharen van Makita populair zijn onder consumenten en professionals. Die populariteit heeft het merk onder andere te danken aan de betrouwbaarheid van de apparaten. Ook het brede assortiment maakt het merk gewild. Makita biedt heggenscharen met verschillende aandrijvingen: elektrisch, op benzine en op accu. Binnen dit assortiment vind je ook professionele heggenscharen en een heggenschaar speciaal voor buxussen.

Kies de gewenste aandrijving:

Makita elektrische heggenschaar 230V

Het assortiment elektrische heggenscharen van Makita bestaat uit 8 verschillende soorten heggenscharen. De 230V heggenscharen verschillen in technische specificaties zoals schaarlengte, tandsteek en maximale snij opening. Je kunt de heggenscharen gebruik als zowel links- als rechtshandige. Ook aan veiligheid is gedacht: dankzij de elektrische rem stoppen de messen wanneer je de schakelaar loslaat. De prijzen van de Makita elektrische heggenscharen variëren tussen de €90,00 en €225,00.

Makita UH4261

Met de Makita UH4261 elektrische heggenschaar snoei je takken tot 15 mm dik. De meslengte is 42 cm en het vermogen is 400 watt. Deze heggenschaar is daarmee uitermate geschikt voor het snoeien van kleine heggen. Met een gewicht van 2,8 kg is deze heggenschaar erg licht.

Makita UH4570

Deze heggenschaar heeft indruk gemaakt op de Consumentenbond. We hebben het over de Makita UH4570 elektrische heggenschaar. Deze heggenschaar heeft een zwaardlengte van 45 cm en 550 watt vermogen. Met de UH4570 snij je takken tot 18 mm dik. Het apparaat is 3,5 kg.

Makita UH5261

De UH5261 is een elektrische heggenschaar van Makita. Met 52 cm meslengte en 400 watt vermogen is deze heggenschaar geschikt voor takken tot maximaal 15 mm dik. Met deze heggenschaar kun je goed uit de voeten met het snoeien van kleine heggen.

Makita UH5570

De Makita UH5570 elektrische heggenschaar heeft een zwaardlengte van 55 cm en een vermogen van 550 watt. Met deze heggenschaar snoei je takken van maximaal 18 mm. Het apparaat is daarom geschikt voor kleine tot middelgrote heggen. Met 3,6 kg is de UH5570 vrij licht van gewicht.

Makita UH5580

De elektrische heggenschaar UH5580 is geschikt voor takken van maximaal 10 mm dik. Met 670 watt vermogen en een zwaardlengte van 55 cm is deze Makita heggenschaar geschikt voor kleine tot middelgrote heggen. De heggenschaar is 4,3 kg en daarmee goed beweegbaar.

Makita UH6570

De Makita UH6570 is een elektrisch heggenschaar met een meslengte van 65 cm en een vermogen van 550 watt. De heggenschaar is geschikt voor takken van maximaal 18 mm dik. Het gewicht van deze heggenschaar is 3,8 kg.

Makita UH6580

De UH6580 is een elektrische heggenschaar van Makita. Met een zwaardlengte van 65 mm en een vermogen van 670 watt kan deze heggenschaar een maximale takdikte van 10 cm aan. De UH6580 is daarom geschikt voor kleine tot middelgrote heggen. Het gewicht is 3,4 kg.

Aanbevolen voor jouw Makita elektrische heggenschaar

Makita heggenschaar op accu

Makita heeft drie verschillende heggenscharen op accu in het assortiment: 14,4 volt, 18 volt en 2×18 volt. Je klikt de accu simpel op de heggenschaar en kunt beginnen met snoeien. Het voordeel van een Makita heggenschaar op accu is dat de accu ook met andere apparaten van dit merk gebruikt kan worden.

Makita 14,4V heggenschaar

In de categorie 14,4V heggenscharen heeft Makita diverse versies. 

Makita DUH521Z

Deze heggenschaar maakt relatief weinig geluid en behoort met zijn 3kg tot de lichtere gewichtsklasse. Met 2700 snijbewegingen, een schaarlengte van 520 mm en een maximale takdikte van 10mm is dit geen heggenschaar voor het écht zware werk. Ook de werktijd (25 – 55 min.) laat dit niet toe. De heggenschaar is daarmee wel uiterst geschikt voor de consument die zo nu en dan een struik of boompje snoeit.

Makita 18V heggenschaar

Makita heeft een flink aantal 18V accu heggenscharen in haar assortiment. Deze heggenscharen variëren in schaarlengte (500 – 750mm), snijbewegingen (2500 & 2700) en andere functies zoals een elektrische rem, accu indicator en variabele toerenregeling. De prijzen van deze 18V heggenscharen variëren van onder de €100 tot boven de €500.

Makita 2x18V heggenschaar

Makita’s assortiment kent één 2x18V heggenschaar op accu. Dit is de professionele accu heggenschaar van dit merk. Het apparaat heeft een meslengte van 55cm, maakt 2000 tot 3600 snijbewegingen en is één van de meest stille heggenscharen van Makita. Met 5,1 kg is dit zeker niet de lichtste Makita heggenschaar, maar wel de meest krachtige heggenschaar op accu. De heggenschaar kan een maximale takdikte van 10 mm aan. De professionele Makita heggenschaar is verkrijgbaar in versies met verschillende accessoires.

Makita heggenschaar op benzine

Wil je een Makita heggenschaar  op benzine, dan heb je keuze uit drie versies: de 2-takt met een schaarlengte van 750mm, de versie met 500mm schaarlengte of een 4-takt variant. Over alle benzine aangedreven heggenscharen van Makita kan gezegd worden dat ze krachtig zijn. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk waarbij het uithoudingsvermogen van de aandrijving van belang is. De maximale takdikte varieert tussen de 7 en 8 mm.

Makita 2-takt heggenschaar

De 2-takt heggenschaar van Makita komt in drie versies. De ene versie heeft een schaarlengte van 500mm, de ander 600mm en de laatste 750mm. Deze 2-takt heggenscharen kennen naast de schaarlengte geen grote verschillen. Ze hebben beide een tandsteek van 35mm en kunnen takken met een dikte van maximaal 8mm aan. Alleen in het geluidsniveau en het gewicht zitten minimale verschillen. De keuze tussen de EH7500S, EH6000W en de EH5000W zal dus vooral afhangen van de benodigde schaarlengte.

Makita 4-takt heggenschaar

De Makita 4-takt heggenschaar (EN4950H) is een professionele stokheggenschaar. Dankzij de krachtige 1,1 pk motor is de heggenschaar uiterst geschikt voor hoveniers of voor consumenten die veel snoeien. De 4-takt heggenschaar heeft een tandsteek van 35mm, een maximale snij opening van 21,5mm en kan maximaal 7mm takdikte aan. De 13 hoek instellingen maken jouw snoeiwerk makkelijker. Daarnaast is de heggenschaar makkelijk opbergbaar door de 180° positie.

Andere Makita tuinmachines

Ook voor ander tuingereedschap kun je bij het merk Makita terecht. Zo mag een snoeischaar niet in jouw collectie tuingereedschap ontbreken. Hiermee snoei je kleinere planten en struiken in no-time tot het gewenste formaat. Voor het maaien van gras heeft Makita grasmaaiers in haar assortiment en voor het snoeien van gras(randjes) gebruik je de grasschaar. Ben je juist op zoek naar een tuinapparaat voor het grotere werk, zoals het kappen van bomen? Dan is de Makita kettingzaag het overwegen waard. Voor iedere tuinierklus heeft het merk een oplossing in huis!