Gardena heggenschaar

Gardena heggenschaar

Op zoek naar een nieuwe heggenschaar van een merk dat gespecialiseerd is in tuingereedschap? Gardena heeft de juiste heggenschaar voor iedere heg. Op deze pagina lees je welke Gardena heggenscharen geschikt zijn voor jouw klus.

Heggenschaar van Gardena

Voor iedere heg een geschikte heggenschaar: dat is het motto van Gardena. Dit in tuingereedschap gespecialiseerde merk heeft heggenscharen voor verschillende toepassingen. Met een heggenschaar van Gardena kun je rekenen op comfort, gebruiksvriendelijkheid en een ergonomische werkhouding. De heggenscharen zijn verkrijgbaar in diverse aandrijvingen, waaronder elektrisch, op accu en mechanisch (handmatig).

Kies de gewenste aandrijving:

Gardena heggenschaar elektrisch

In de categorie elektrische heggenscharen van Gardena vind je 6 verschillende soorten elektrische heggenscharen. Gardena kent drie series heggenscharen met een elektrische aandrijving: EasyCut, ComfortCut en Powercut. Binnen de ComfortCut en PowerCut serie biedt het merk ook telescopische elektrische heggenscharen, welke geschikt zijn voor hoger werk of heggen die lastig bereikbaar zijn. De Gardena ComfortCut en PowerCut heggenscharen kunnen worden uitgebreid met een handige opvangzak.

Gardena EasyCut elektrische heggenschaar

De elektrische Gardena EasyCut serie is geschikt voor het snoeien van kleine heggen. Kenmerkend voor de EasyCut heggenscharen is het lichte gewicht van 2,68 tot 2,76 kg. De serie kent drie modellen, waarbij het grootste verschil zit in de meslengte en het vermogen. Voor het snoeien van de kleinste heggen voldoet de Gardena EasyCut 420/45. Deze heggenschaar heeft 420 watt vermogen en een meslengte van 45 cm. Voor de middelgrote heg is de Gardena EasyCut 450/50 (450 watt en 50 centimer meslengte) of Gardena EasyCut 500/55 met 500 watt en 55 cm meslengte geschikt. De heggenscharen uit de EasyCut serie beschikken over een ErgoTec handgreep, welke het snoeien prettiger maakt.

Gardena EasyCut 420/45

Gardena EasyCut 450/50

Gardena EasyCut 500/55

Gardena ComfortCut elektrische heggenschaar

Voor middelgrote heggen is een heggenschaar uit de Gardena ComfortCut serie geschikt. De twee modellen hebben een groter vermogen dan de EasyCut heggenscharen. Deze lijn start met de ComfortCut 550/50, welke een meslengte van 50 cm en 550 watt vermogen heeft. Wil je ook een net wat grotere heg snoeien dan is de ComfortCut 600/55 de heggenschaar voor jou. Deze heggenschaar heeft 55 cm meslengte en 600 watt vermogen. Beide Gardena ComfortCut heggenscharen zijn voorzien van een ErgoLine handgreep. Deze handgreep maakt het snoeien niet alleen comfortabeler, maar ook makkelijker.

Gardena ComfortCut 550/50

Gardena ComfortCut 600/55

Gardena PowerCut elektrische heggenschaar

Wil je grote heggen met dikkere takken snoeien, dan is de Gardena PowerCut 700/65 de heggenschaar voor jou. Deze elektrische heggenschaar is met 700 watt vermogen en een meslengte van 65cm de langste en krachtigste elektrische heggenschaar van Gardena. Dit maakt de PowerCut de zwaarste (3,7 kg) elektrische heggenschaar van Gardena. Ook de PowerCut heggenschaar is voorzien van de comfortabele ErgoLine handgreep. De Gardena PowerCut 700/65 snoeit takken tot maar liefst 27mm dikte.  

Gardena accu heggenschaar

Ook binnen het assortiment Gardena accu heggenscharen vind je voor iedere snoeiklus een gepaste heggenschaar. Gardena biedt drie series accu aangedreven heggenscharen: EasyCut, ComfortCut en PowerCut. De verschillen tussen de modellen zul je vooral opmerken in de meslengte, het vermogen en het gewicht. Welke Gardena accu heggenschaar voor jou geschikt is, is vooral afhankelijk van hoe groot de te snoeien heggen zijn.

Gardena accu heggenschaar EasyCut

De Gardena EasyCut Li-14/40 accu heggenschaar is met de meslengte van 40 cm geschikt voor het trimmen van kleine  heggen. De heggenschaar heeft een 14.4 V accu. Opvallend is het compacte ontwerp. De EasyCut Li-14/40 ligt prettig in de hand dankzij de ergonomische handgreep. 

Gardena accu heggenschaar ComfortCut

De Gardena accu heggenscharen uit de ComfortCut serie zijn geschikt voor het snoeien van middelgrote heggen. Binnen deze serie heb je de keuze uit de Gardena ComfortCut Li-18/50 en de Gardena ComfortCut Li-18/60. Beide heggenscharen hebben een accuspanning van 18 V. Het verschil tussen deze twee modellen zit in de meslengte, welke respectievelijk 50 en 60 cm zijn. De Gardena ComfortCut accu heggenscharen zijn voorzien van ErgoLine handgreep, waardoor je comfortabel snoeit.

Gardena accu heggenschaar PowerCut

Het snoerloos snoeien van grote heggen doe je met de Gardena PowerCut accu heggenschaar. De PowerCut Li-40/60 heggenschaar heeft een krachtige 40 V accu. De meslengte van 60 cm maakt de heggenschaar geschikt voor grotere heggen. Hoewel de heggenschaar wel wat zwaarder is (3,7 kg met accu), zorgt de ErgoLine handgreep voor comfort tijdens het snoeien.

Gardena mechanische heggenschaar

Voor een mechanische of handmatige heggenschaar ben je bij Gardena aan het juiste adres. Met het aanbod van maar liefst 6 verschillende mechanische heggenscharen is er altijd wel een geschikte heggenschaar voor de door jou beoogde toepassing. Zo behoren een buxusschaar en telescopische heggenschaar tot de mogelijkheden. Is er extra power nodig? Dan is de EnergyCut heggenschaar de oplossing. Bekijk hieronder het aanbod mechanische heggenscharen van Gardena.

Gardena telescopische heggenschaar

Op hoogte snoeien? Dat doe je met een Gardena telescopische heggenschaar. De Gardena THS 500/48 is de elektrische variant. Met een vermogen van 500 watt en een meslengte van 48 cm is deze elektrische telescopische heggenschaar geschikt voor hoge heggen zonder dat hiervoor een ladder nodig. Liever een telescopische heggenschaar op accu? Dan is de 18V Gardena THS Li-18/42 heggenschaar met een meslengte van 42 cm de juiste keuze. Snoeien op de juiste positie is dankzij de kantelbare kop geen enkel probleem met deze telescopische heggenscharen van Gardena.

Ander Gardena snoeigereedschap

Gardena biedt naast heggenscharen ook ander snoeigereedschap, waaronder een brede collectie snoeischaren en takkenscharen. Voor het grotere werk heeft Gardena diverse boomscharen, bijlen en snoeizagen. Ook grasscharen vind je van het merk Gardena.