Buxusschaar

De beste buxusschaar

Met een buxusschaar snoei je jouw buxus binnen een handomdraai in het mooiste model. Wij hebben de beste buxusscharen van verschillende merken voor je op een rij gezet.

De beste buxusschaar

Of je nu groene vingers hebt of niet, goed tuingereedschap is een must-have als jij een trotse buxus bezitter bent. Met een buxusschaar snoei jij je buxus makkelijk in vorm, maar ook voor bijvoorbeeld het snoeien van lavendel is de buxusschaar geschikt. Een goede buxusschaar is licht van gewicht, ergonomisch en heeft messen met de juiste vorm. Maar voor welke ga je? Wij hebben de modellen met de beste prijs-kwaliteit verhouding voor je op een rij gezet.

Beste handmatige buxusschaar

Een mechanische of handmatige buxusschaar is de meest voordelige keuze. De handmatige buxusschaar vereist wat meer lichamelijke inspanning dan een buxusschaar op accu. Toch biedt deze buxusschaar genoeg gemak voor het snoeien van jouw buxus. Je pakt hem er zo even bij en hoeft je nooit zorgen te maken om een lege accu. Een handmatige buxusschaar is dus een goede aanvulling voor jouw tuingereedschap. De beste vind je hieronder.

GARDENA Comfort Buxusschaar

Met de GARDENA Comfort buxusschaar werk je nauwkeurig en eenvoudig jouw buxus, heg of struik bij. De buxusschaar heeft messen van 18 cm. Met 40 cm  totale lengte en 615 gram is deze handmatige buxusschaar misschien niet het meest compacte, maar wel een erg robuust exemplaar. Het ergonomische design zorgt voor een prettige greep. Takken afsnijden doe je met de geïntegreerde takafsnijder.

[content-egg-block template=offers_logo groups="gardena comfort buxusschaar"]

Beste accu buxusschaar

De buxusschaar op accu is populair. Die populariteit heeft de accu buxusschaar te danken aan de combinatie van precisie en gemak. De meeste accu buxusscharen liggen daarnaast ergonomisch in de hand en zijn licht van gewicht. Onderstaande modellen zijn volgens consumenten de beste accu buxusscharen.

1. Bosch ISIO Gen III Accu buxusschaar

Op zoek naar een degelijke accu buxusschaar die ook gebruikt kan worden voor het gazon? Zoek dan niet verder. De Bosch ISIO Gen III Accu buxusschaar heeft het allebei. Dankzij het meegeleverde buxusmes (12 cm) én grasmes (8 cm) gebruik je deze Bosch buxusschaar voor zowel het snoeien van je buxus als gras. Dankzij de softgrip en de slechts 0,55 kg werk je ergonomisch en prettig in de tuin. De krachtige 3,6 volt Li-Ion accu zorgt ervoor dat jij tot wel 50 minuten ongestoord kunt snoeien. 

[content-egg-block template=offers_logo groups="Bosch ISIO Gen III Accu buxusschaar"]

2. Gardena Classic Accu buxusschaar

De Gardena Classic Accu gras- en buxusschaar is een multifunctionele heggenschaar. De body wordt geleverd met zowel een buxusmes (12,5 cm) als grasmes (8 cm) en is daardoor geschikt voor zowel het snoeien van je buxus als gazon. Met een maximale werktijd van 45 minuten kun je even vooruit. Dankzij het compacte ontwerp en het ergonomische handvat snoei jij met alle gemak jouw buxus of gazon. De Gardena Classic Accu buxusschaar weegt 0,85 kg.

[content-egg-block template=offers_logo groups="Gardena Classic Accu gras- en buxusschaar"]

3. WOLF-Garten Finesse 30B buxusschaar

De WOLF-Garten Finesse 30B is met 0,5 kg een bijzonder lichte buxusschaar. Deze buxusschaar van het kwalitatieve merk WOLF-Garten heeft een meslengte van 15 cm. Aan ergonomisch tuinieren is ook gedacht: de buxusschaar heeft een ergonomische softgrip handgreep. Met de Li-Ion accu van 1,3 Ah snoei je zo’n 30 tot 60 minuten. 

[content-egg-block template=offers_logo groups="WOLF-Garten Finesse 30 B"]

Gerelateerd snoeigereedschap

Grasschaar

Snoeischaar

Heggenschaar